Case Yolife: Hyvinvointisovelluksen käyttäjätestaus startup-yrityksen kasvun tukena

Yolife on saksalainen yritys, joka kehittää mobiilisovellusta hyvinvoinnin edistämiseen. Sovelluksen ideana on pelillistämisen ja hyvinvointitiedon avulla lisätä käyttäjän terveitä elinvuosia. Active Life Lab oli startup-yrityksen kehitystyössä mukana toteuttamalla sovelluksen käyttäjätutkimuksen. Testaus oli osa kansainvälistä Product Validation in Health -projektia.

Tutkimus rakennettiin yrityksen tarpeita kuunnellen tavoitteena se, että tuloksilla on mahdollisimman paljon arvoa palvelun kehittämisessä. Osallistujat tutkimukseen rekrytoitiin laboratorion loppukäyttäjistä ja he testasivat sovellusta kahden viikon jaksolla. Sen aikana ja jälkeen käyttäjäkokemuksia kerättiin verkkokyselyllä. Kysymykset käsittelivät sovelluksen käyttöä, hinnoittelua ja koettuja vaikutuksia hyvinvointikäyttäytymiseen.

Integroimalla Yolifen kehittämät digitaaliset terveysratkaisut ja osaamisen alustaamme, voimme edelleen kiihdyttää johtavan digitaalisen asiakaskokemuksen kehittämistä. Olen todella vaikuttunut siitä mitä Yolife on kehittänyt erittäin lyhyessä ajassa

Nightingalen perustaja Teemu Suna yrityskaupan yhteydessä

Tulokset ja kehittämisehdotukset käytiin yhdessä läpi yrityksen kanssa. Käyttäjäkokemuksia yritys sovelsi palvelunsa kehittämiseen. Myöhemmin suomalainen pörssiyritys Nightingale Health kiinnostui Yolifen osaamisesta ja hankki sen yrityskaupalla omistukseensa kesällä 2021.

Etunimi Sukunimi

Etunimi Sukunimi

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Tilaa uutiskirjeemme

Saat ensimmäisten joukossa tietoa hyvinvointipalveluihin liittyvistä hankkeistamme, hyvinvointifoorumista ja vaikuttavista hyvinvointipalveluista.