Tulevaisuuden kestävä hyvinvointi

to-pe 9.-10.11.2023

Active Life Lab, Tulevaisuuden kestävä hyvinvointi, Ajattele uudelleen

Tälle sivulle julkaistaan tietoa tapahtuman sivuohjelmasta, kunhan se selviää 🙂

Tapahtuman sivuohjelma:

Älysali

Active Life Labin Älysali pitää sisällään HURin hydraulisia kuntosalilaitteista sekä erilaisia kognitiopelejä. Älysalille voi tulla tutustumaan tapahtuman aikana (klo 9-16.30) oman aikataulun mukaisesti ja sen lisäksi siellä järjestetään 15 min demot alaraajojen lihasten sähköisen aktiivisuuden mittaamisesta 2x päivässä.
 
Pullervossa yhdistyy lihaskuntoharjoittelu ja videopelaaminen, jonka on todettu lisäävän ikääntyneen henkilön motivaatiota lihaskuntoharjoittelua kohtaan. Xamkin IT-alan sekä fysioterapian opiskelijat ovat kehittäneet pelin ja se on integroitu osaksi HUR:n kuntosalilaitteisiin.
 
Lihasaktiivisuuden sähköistä aktivaatiota voi mitata EMG- sortseilla ja tapahtuman aikana Älysalin demoissa esitellään kuinka EMG:n avulla voi selvittää alaraajojen lihasten (pakarat, takareidet ja etureidet) toiminta- ja kuormitusprofiileja liikunnan aikana.
 
Aivoaaltopannan (MUSE) avulla voi mitata aivosähkökäyrää (EEG) ulkoisesti. Tapahtuman aikana voit tulla Älysalille tekemään teknologiavusteisen rentoutumisharjoituksen (5-10min), jonka jälkeen saat palautteen esimerkiksi siitä kuinka olet onnistunut rauhoittamaan ajatuksesi ja laskemaan sykkeesi.

Syke-tilassa: Virtual nature Experience (OiOi)

OiOin Virtual Nature Experience on mukaansatempaava ja interaktiivinen tila, joka jäljittelee luontoa sellaisena kuin se on. Koe luonnon parantavat ja virkistävät vaikutukset sekä Suomen vuoden syklin kaikki neljä vuodenaikaa eri päivinä kuvan ja äänen kera. 

Miten OiOi toimisi sinulle työtilana?
Saimaa Stadiumi, OiOi

Lepo-tilassa: VR-pelejä

Uusi interaktiivinen digitaalinen alusta esittelee matkailijoille Kuninkaantietä ja sen kohteita VR/AR-teknologiaa hyödyntäen. Alusta palvelee Kuninkaantien varrella toimivia yrityksiä ja kohteita, joille se on näkyvyyspaikka ja tärkeä markkinointikanava. Paikan päällä voi tutustua Kyminlinnan virtuaalimuseoon VR-lasien avulla sekä AR-sisältöihin, jotka esittelevät Kuninkaantien aluetta Vantaalta Virolahdelle. Sisällöt on toteutettu King’s Road Renascence -hankkeessa.
 
Asiakasymmärrys -virtuaalipeli Wondan immersiivisessä maailmassa sisältää pakopelimäisiä elementtejä. Pelaaja toimii pelissä ravintolan vuoropäällikkönä ja ratkoo eteen tulevia tilanteita. Peli on tehty restonomiopiskelijoiden asiakasymmärryksen opintojaksolla syksyllä 2021. Opiskelijat ovat käsikirjoittaneet, kuvanneet ja näytelleet pelin kohtaukset pienryhmissä. Pakopelimäiset elementit peliin on luonut projektipäällikkö Katariina Kovanen Virtuaalinen työnopastus ja perehdyttäminen palvelualalla -hankkeesta. Opintojakson opettajina ja pelin toimivat lehtorit Kirsi Kuusisto ja Hanna Pajari-Seppänen. Tervetuloa tutustumaan!
Saimaa Stadiumi, VR-tila

Kumospace-virtuaalitila

Kumospace on erikokoisten yhteisöjen käyttöön tarkoitettu virtuaalitila, joka mahdollistaa niin tapahtumien kuin hybriditiimien kokoontumisen. Tuhannet tiimit, kuten Harvard, Google sekä Spotify käyttävät toiminnassaan Kumospacen tilaratkaisuja sekä sisäänrakennettuja innovatiivisia harjoituksia. Tule kokemaan tulevaisuuden kokoontumismahdollisuudet!

Tulevaisuuden kestävä hyvinvointi -tapahtuman esiintyjät ovat tavattavissa Kumospace-tilassa esitystensä jälkeen, jonka lisäksi tätä alustaa voi hyödyntää yleiseen verkostoitumiseen tapahtuman teemoissa. Tapahtumaan ilmoittautuneille toimitetaan liittymislinkki tähän tilaan.

tkh2022-kumospace
Facebook
Twitter
LinkedIn

Jaa tietoa kavereillekin #TKH2022

active-life-lab-rahoittaja-logot

Tapahtumaa järjestämässä:

Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu, Xamk

Xamk Vaikuttavat hyvinvointipalvelut ja Vastuulliset ruokapalvelut

ARVO – Vaikutukset kilpailueduksi hyvinvointipalvelujen digitaalisuutta kehittämällä -hanke, Xamk

Etänä ja livenä – Luovat menetelmät työhyvinvointia edistämässä -hanke, Xamk

Vihreän kullan kulttuuritien kehittämishanke, Xamk

Virtuaalinen työnopastus ja perehdyttäminen palvelualalla -hanke, Xamk