Koehenkilöksi tutkimukseen

Kaksi hiilipaviljonkia ulkoilmassa

NOTE: If you want read this page in English, click here

Vietämme suuren osan ajastamme sisätiloissa ja tilojen viihtyvyydellä on suuri vaikutus hyvinvointiimme. Tämän tutkimuksen tarkoituksena on mitata kahden eri sisätilan pintamateriaalien hyvinvointivaikutuksia tiloissa, jotka ovat muulta osin identtisiä. Tavoitteena on tehdä pintamateriaalien hyvinvointivaikutuksia näkyviksi ja ymmärrettäviksi. 

Kesällä tehtävään tutkimukseen haetaan koehenkilöitä, joiden tehtävänä on arvioida eri pintamateriaalien ominaisuuksia ja soveltuvuutta. Koehenkilöt oleskelevat tiloissa ja suorittavat yksinkertaisen tehtäväsarjan sekä antavat palautetta vastaamalla heille esitettyihin kysymyksiin. Samanaikaisesti koehenkilöiltä myös mitataan mm. stressireaktioita ja pyritään näin löytämään eri materiaalien vaikuttavuutta ihmisen psyykkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin. Tutkimukseen osallistuminen ei edellytä aiempaa kokemusta, vaan kaikki ovat tervetulleita koehenkilöiksi.

Olet tervetullut koehenkilöksi tutkimukseen, jos

  • olet 18-60 -vuotias
  • sinulla ei ole käytössä sykkeeseen vaikuttavia lääkkeitä (Insuliinihoitoinen diabetes, tyroksiini, psykotrooppiset lääkkeet, trisykliset masennuslääkkeet, klotsapiini)
  • sinulla ei ole kroonista rytmihäiriötä

 

Koehenkilön tulee olla juomatta kahvia, syömättä tai tupakoimatta 2 tuntia ennen mittausta ja välttämään alkoholia ja kovatehoista liikuntaa 24 tuntia ennen mittausta.

Koehenkilö vahvistaa osallistumisensa tutkimukseen allekirjoittamalla tutkimusajankohtana suostumuksensa henkilötietojen käsittelyyn tutkimuksessa ja tutkimukseen osallistumisesta.

Tutkittavat saavat osallistumisen jälkeen lyhyen palautteen mitatusta sykevälivaihtelustaan ja sen yhteydestä terveyteen.

Tutkimus toteutetaan heinä- ja elokuun aikana Mikkelissä Saimaa Stadiumin alueella (Raviradantie 22B). Tutkimuksesta vastaa Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk. Tutkimukseen osallistuminen kestää noin 45-60 minuuttia.

Lisätietoja tutkimuksesta antaa:

Juho Koski
tutkimusassistentti
juho.koski(at)xamk.fi
Puh. 050 479 7424

Ilmoittaudu mukaan tutkimukseen