Vaikuttavan elintapaohjauksen keskiössä ihminen

Vaikutusten ja vaikuttavuuden erottaminen toisistaan konkreettsesti on usein haasteellista. Miten jukisessa terveydenhuollossa toteutettava ministasollakn palkittu Etelä-Savon hyvinvointialueella toteutettava elintapaohjaus on taklannut termistöä ja mitannut omaa toimintaansa?

Lue lisää »

Tutkittua tietoa nuorten fyysisestä aktiivisuudesta ja kestävien kulkumuotojen käytöstä Julkine-hankkeessa

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Active Life Lab ja Aalto-yliopiston rakennetun ympäristön laitos ovat käynnistäneet yhteisen,  Suomen opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittaman Julkine-tutkimushankkeen. Sen tarkoituksena on yläkouluikäisten nuorten fyysisen aktiivisuuden ja kestävien kulkumuotojen käytön edistäminen. Tutkimukseen rekrytoidaan parhaillaan 7.-9. luokkalaisia nuoria Kouvolasta ja Mikkelistä:

Lue lisää »

Green Wellbeing on hyvinvoinnin tulevaisuuden ala

Luonnossa on potentiaalia hyvinvointiyrittäjyyden tulevaisuudelle, mutta Käypä hoito –suosituksiin luontolähtöiset menetelmät eivät ole vielä päässeet. Kasvaakseen ala tarvitsee lisää laadukasta tutkimusta, jota voidaan soveltaa palvelujen kehittämisessä ja brändäyksessä.

Lue lisää »

Yhteistyöllä kohti sotealan tulevaisuutta

Etelä-Savossa kohdistetaan katse sote-alan tulevaisuuden rakentamiseen yhteistyöllä. Toteutukseen osallistuvat Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Oy (Xamk), Etelä-Savon hyvinvointialue Eloisa, Etelä-Savon Koulutus Oy (Esedu) ja Itä-Savon koulutuskuntayhtymä (Samiedu). Yhteisenä tavoitteena on luoda alueelle hoito- ja hoiva-alan osaamisen ekosysteemi. Tarkoituksena on kattaa tarpeisiin vastaava koulutustarjonta,

Lue lisää »
Active Life Lab, Tulevaisuuden kestävä hyvinvointi, Ajattele uudelleen

TKH2023 -tapahtuma kokosi kuulijoita ympäri Suomen

Saimaa Stadiumilla ja Active Life Labilla järjestettiin 9.-10.11.2023 Tulevaisuuden kestävä hyvinvointi -seminaari. Kaksipäiväisen seminaarin aikana kuultiin moniammatillinen kattaus puheenvuoroja hyvinvoinnin näkökulmasta, jotka houkuttivat osallistumaan tapahtumaan niin paikan päällä kuin etänäkin. Perjantaina aamupäivällä pääsi myös tutustumaan Active Life Labin tutkimuslaboratorioon.

Lue lisää »