Tule harjoittelijaksi tai tekemään opinnäytetyö Active Life Labille

Active Life Labilla pääset mukaan käytännönläheisiin kehittämisprojekteihin aidoissa toimintaympäristöissä yritysten parissa. Juuri sinulla on halutessasi mahdollisuus olla osana toimintaamme harjoittelun, kehittämistehtävän tai vaikkapa opinnäytetyösi kautta Active Life Labin asiantuntijan ohjauksessa.

Kuntomittaukset Active Life Labilla
Hyvinvointimittaukset Active Life Labilla

Active Life Lab toimii kasvualustana kahden Xamkin hyvinvointialan koulutusohjelman tulevaisuuden lupauksille: Dataperustaisten hyvinvointipalvelujen kehittäminen (YAMK) ja Wellbeing Management (tradenomi). Opiskelijat osallistuvat opinnoissaan laboratorion toimintaan tuoden mukanaan uusia näkökulmia ja monipuolista hyvinvointialan osaamista. Meillä on harjoittelijoina ja opinnäytteitä tekemässä myös esimerkiksi it-tradenomi-, fysioterapia- ja jalkaterapiaopiskelijoita.

Kumppaneina meillä toimii erilaisia hyvinvointialan yrityksiä ja yhteisöjä sekä urheiluseuroja. Eri alojen opiskelijoiden moninainen osaaminen on siis vaivattomasti myös kumppaneidemme saatavilla. Huipputuloksia saadaan usein aikaan, kun eri alojen opiskelijat pääsevät ratkomaan työelämän asiakkailta saatuja toimeksiantoja yhdessä. Tätä me pyrimme sinulle tarjoamaan.

HUOM. Opintoihin kuuluvasta harjoittelusta opiskelija saa vastineeksi opintopisteitä. Palkkaa emme pääsääntöisesti pysty harjoittelusta maksamaan. Poikkeuksena ovat kesätyöpaikat, joihin on avoin haku keväisin Xamkin rekrytointijärjestelmän kautta.

Harjoittelu tutkimusyksikössä ja osana kumppanuusohjelmaa

Pääset mukaan erilaisiin tutkimusyksikön tehtäviin riippuen ajanjaksosta ja meneillään olevien hankkeiden tarpeista. Pääset toteuttamaan esimerkiksi erilaisia hyvinvointimittauksia ja kuntotestejä Mikkelin Saimaa Stadiumilla Älykuntosalilla osana kumppanuusmalliamme. Kumppaneina on seuroja, yrityksiä sekä julkisen puolen toimijoita. Kumppaneilla voi olla myös esim. testaamiseen liittyviä opinnäytetyöaiheita.

"Opintojeni syventävä harjoittelu Active Life Labilla oli mielenkiintoinen ja antoisa kokemus. Työyhteisö oli vastaanottava ja helposti lähestyttävä. Ilmapiiri oli todella rento ja avoin. Avoimet keskustelut koskien esimerkiksi yleisiä asioita terveyden ja hyvinvoinnin alasta vahvistivat vanhoja näkökantoja ja toivat esille uusia. Harjoitteluajan työnkuvani oli monipuolinen pitäen sisällään mm. erilaisia palavereita, hankemateriaalin luontia, kumppanien toteuttamia elintapaohjausten mittauksia ja yleistä TKI-toimintaa. Pääsin lisäksi osallistumaan Jukureiden U-20 ja Liigan joukkueen fysiikkaharjoittelun tasotesteihin. Harjoittelu palveli laajasti ajatuksia tulevaisuuden mahdollisten työkuvioiden suhteen."

"Active Life Lab oli harjoittelupaikkana erittäin kiva ja mielenkiintoinen. Monipuolisesti pääsi tekemään erilaisia itselle uusia asioita ja monessa sai olla mukana, kuten kumppanien toteuttamissa eri liikuntaryhmien ohjauksissa, elintapaohjattavien mittauksissa ja palavereissa – Afterworkeja unohtamatta! Lisäksi kirjoitin erilaisia tekstejä ja artikkeleita sekä päivitin hyvio.fi -nettisivuja. Työyhteisössä oli rento ja hyvä meininki, vaikka välillä asiantuntijat olivatkin melko kiireisiä. Active Life Labilla olisi kyllä viihtynyt pidempäänkin!."

"Kesäharjoitteluni Active Life Labilla oli erittäin mielenkiintoinen ja hyvin inspiroiva kokemus. Pääsin oppimaan paljon uutta TKI-toiminnasta ja työskentelemään projektityöntekijänä monipuolisissa viestintä- ja markkikointitehtävissä. Ja mikä parasta, Active Life Labin työyhteisö on aivan huikea! Työyhteisössä vallitsee kehittämishaluinen, rento ja avoin ilmapiiri, jossa tuetaan ja kannustetaan aktiivisesti toisia. Pääset lukemaan lisää kesäharjoittelun kokemuksistani Active Life Labin blogista."

"Active Life Lab oli harjoittelupaikkana todella antoisa ja omaa osaamista kehittävä. Työtehtäväni olivat monipuolisia ja harjoitteluaikani kului esimerkiksi verkkosivujen päivittämisen, hankeviestinnän ja tapahtumasuunnittelun parissa. Harjoittelun aikana opin myös paljon uutta esimerkiksi vaikuttavista hyvinvointipalveluista, tutkimustoiminnasta ja markkinoinnista. Erityisen mukavaksi harjoittelun teki Active Life Labin viihtyisä ilmapiiri ja mahtava työyhteisö. Sain harjoittelusta monipuolista kokemusta, jota voin hyödyntää hyvin myös tulevaisuudessa."

Harjoittelu tutkimus -ja kehittämishankkeessa

Tutkimus- ja kehitysprojekteistamme löytyy paljon kiinnostavia harjoittelu- tai opinnäytetyöaiheita. Voit kysyä meiltä meneillään olevista projekteistamme, niin räätälöidään sinulle sopiva harjoittelujakso. Kurkkaa Active Life Labin meneillään olevat hankkeet.

Harjoittelu Hyviö - työkalun sovelluskehityksessä

Haemme harjoittelijoita jatkuvalla haulla Hyviö-sovelluskokonaisuuden kehittämiseen ja käyttöönottoon. Harjoittelun voi suorittaa halutessaan etänä tai lähityönä Active Life Labilla Saimaa Stadiumilla. Harjoittelun jälkeen tekijällä on mahdollisuus opinnäytetyöhön ja mahdolliseen työllistymiseenkin. Pienessä kehitystiimissä on tällä hetkellä kaksi ohjelmistosuunnittelijaa sekä hyvinvointialan sisältöasiantuntija, joten pääset työskentelemään moniammatillisesti. Etsimme ohjelmistoalan harjoittelijoita, joilla on kokemusta esimerkiksi seuraavista teknologioista: 

"Pääsin tekemään vähän kaikenlaista, vaikka päätinkin keskittyä vain fronttiin. Opin paljon uusia asioita ja tekniikoita näiden viiden kuukauden aikana, mutta ehkäpä tärkein asia mitä sain oli varsinainen työkokemus. Oli mielenkiintoista olla mukana oikean sovelluksen kehityksessä ja kokea mitä muutakin työhön liittyy koodamisen lisäksi. Työporukka oli oikein viihtyisä ja koskaan ei tullut tunnetta ettenkö pystyisi kysymään apua jos sitä vain tarvitsin. Viihdyin hyvin koko harjoittelun ajan ja tekemistäkin oli sopivasti. Seuraavaksi onkin sitten opparin teko edessä, joten yhteistyö jatkuu vielä jonkin aikaa."

"Harjoittelupaikkana Active Life Lab oli erittäin monipuolinen ja mielenkiintoinen. Halusin ja pääsin osallistumaan monipuolisesti sovelluskehityksen eri vaiheisiin kuten käyttöliittymäsuunnitteluun, toimintojen määrittämiseen ja luonnollisesti itse ohjelmointiin (frontend- ja backend-kehitys). Sain tarvittaessa tukea haasteissa ja pystyin myös tekemään mielenkiintoisen opinnäytetyön Hyviö-sovellukseen liittyen. Harjoittelun seurauksena minulle myös tarjottiin työpaikka ohjelmistosuunnittelijana Active Life Labilla."

Oma projekti

Onko sinulla mielessä oma kehitysprojekti tai kenties yritys (oma tai työnantajasi), jonka hyvinvointipalveluita haluat kehittää?
Voit rakentaa harjoittelun oman projektisi ympärille yhteistyössä kanssamme. Saat sparrausta asiantuntijoiltamme ja voit hyödyntää laboratorion teknologiaa ja tiloja.

"Saimme toteuttaa oman suunnittelemamme projektin avoimista kuntotestauspäivistä osana Active Life Hub- hanketta, jossa yhtenä osa-alueena oli kehittää Savonlinnan kampuksen toimintakykylaboratoriota yritysten käyttöön. Projektimme tuki tätä tavoitetta. Pääsimme käyttämään paljon erilaisia laitteita sekä opimme niiden käyttömahdollisuuksista terveyskuntomittauksissa. Saimme paljon vapauksia toteuttaa projekti-ideaamme sekä asiantuntevaa ohjausta siihen. Kokonaisuudessa harjoittelusta sai erinomaista käytännön kokemusta projektin suunnittelusta, toteuttamisesta sekä asiakaskohtaamisista."

Opinnäytetyöaiheita

Päivitetty 28.2.2024

6D Tape tarjoaa Active Life Labin kautta spesifejä opinnäytetyöaiheita fysioterapiaopiskelijoille:

Haluatko harjoittelijaksi tai opinnäytetyön tekijäksi Active Life Labille? Jätä tietosi, niin olemme sinuun yhteydessä!