Tulevaisuuden kestävä hyvinvointi

Tämän vuoden tapahtuma järjestettiin 10.-11.11.2022. Kiitos osallistuneille, ja ensi vuonna nähdään to-pe 9.-10.11.2023 !

Active Life Lab, Tulevaisuuden kestävä hyvinvointi, Ajattele uudelleen

Tapahtuman esiintyjät:

Tapahtumaan ilmoittautuneet voivat tulla katsomaan asiantuntijaesityksiä paikan päälle Mikkelin Saimaa Stadiumille 2. kerroksen Vire-tilaan, tai katsoa esityksiä striimattuna. Asiantuntijat ovat tavattavissa Kumospace-virtuaalialustalla esityksensä jälkeen. Ilmoittautuneille lähetetään osallistumislinkit ennen tapahtumaa.

Katso tapahtuman aikataulut.

TKH2022 esiintyjä Niina Oinas

Niina Oinas

Soveltavan ja osallistavan taiteen asiantuntija

Väitöskirjatutkija

Lapin yliopisto

Otsikko: Taide- ja kulttuurisuhde hyvinvoinnin perustana

Esitys: to 10.11. klo 9.15-10.15

Miksi tulla kuuntelemaan?
Tulevaisuuden työelämätaidoissa korostuvat luovuus, empatia ja tunnetaidot. Miten kehittää henkilöstön hyvinvointia taideperustaisella toiminnalla?

Taideperustainen toiminta työyhteisön vuorovaikutustaitojen ja hyvinvoinnin edistäjänä tapausesimerkkinä Työtaide: esiselvitys taideinterventioista työyhteisöihin

Luovuus vaihtoehtojen lisääjänä: miten kehittää organisaaton visiota ja resilienssiä epävarmassa ajassa.

Kulttuuri ja taide edistää (työ)hyvinvointia. Tule kuuntelemaan, miksi asiaan panostaminen kannattaa ja kuinka se käytännössä tapahtuu.

Tulevaisuuden kestävä hyvinvointi esiintyjä Ben Hughes

Ben Hughes

Tietokirjailija

Tuotantotalouden DI

Psykologian kandidaatti

Otsikko: Tulevaisuuden organisaatiot

Esitys: to 10.11. klo 10.30-11.30

Miksi tulla kuuntelemaan?
Hughes kertoo esityksessään suomenkielellä miksi ja miten vanhojen organisaatiomallien täytyy nyt muuttua, ja miten voidaan varmistaa, että ne sopeutuvat muutokseen kuin muutokseen jatkossakin.

Hughes rakensi viimeiset kymmenen vuotta yhtä Saksan menestyneintä startup-yritystä: Blinkistiä. Blinkististä kasvoi lähes 200 hengen suuruinen yritys ja maailmanlaajuisen brändi, joka on palkittu muun muassa Applen, Googlen, ja YK:n taholta. Hughes aloitti yrityksen ensimmäisenä työntekijänä ja lopulta johti yrityksen 20 hengen vahvuista sisältötiimiä, lähinnä etänä.

Viimeiset 10 vuotta, Hughes oli tiiminsä kanssa eturivissä kokeilemassa uusia, ihmiskeskeisiä ja itseohjautuvia organisaatiomuotoja. Osin näiden kokemusten innoittamana hän kirjoitti kirjan ”The Loop Approach – How to Transform Your Organization from the Inside Out.” Kirja antaa konkreettisia neuvoja itseohjautuvamman, humaanimman, ja sopeutuvamman organisaation luomiseksi.

Tulevaisuuden kestävä hyvinvointi esiintyjä Janne Eskola

Janne Eskola

Vice president

Demola Global

Otsikko: Demolan tulevaisuussisältö työkaluna strategian ohjaamiseen

Esitys: to 10.11. klo 12.30-13.30

Miksi tulla kuuntelemaan?

Demola rakentaa ja tutkii tulevaisuutta yhdessä kansainvälisten yritysten, organisaatioiden ja korkeakouluopiskelijoiden kanssa, ja rakentaa mielenkiintoisimmista ilmiöistä tulevaisuuden skenaarioita ja konkreettisia konsepteja. Tutkimusmatka perustuu monitieteelliseen ja globaaliin näkökulmaan, jossa nostetaan esiin seuraavan asiantuntijasukupolven mielipiteet, motivaatiot ja näkemykset.

Vuoden 2022 aikana Demolassa toteutetaan yli 500 globaalia projektia.

Tule kuulemaan ja keskustelemaan minkälaisia hyvinvointiin, työhön ja kestävään kehitykseen liittyviä ilmiöitä ja näkökulmia viimeisen vuoden aikana olemme käsitelleet ja mitkä ovat olleet mielenkiintoisimpia havaintoja!

Eskola on työskennellyt 10 vuoden aikana tuhansien opiskelijoiden ja satojen yritysten kanssa Meksikosta Japaniin ja Suomesta Etelä-Afrikkaan. Nykyään hän vastaa Demolan tulevaisuustiedon hyödyntämisestä yritysten ja organisaatioiden strategiatyön tukena.

Tulevaisuuden kestävä hyvinvointi esiintyjä Riina Iloranta

Riina Iloranta

Lehtori

Kauppatieteiden tohtori

Haaga-Helia

Otsikko: Uusi ja epätavallinen luksus – hyvinvointia lisäävät hetket luksuksena

Esitys: to 10.11. klo 14.15-15.15

Miksi tulla kuuntelemaan?
Riina Ilorannan (KTT) tausta on matkailualalla ja palveluliiketoiminnassa. Hän on työskennellyt projektitehtävissä useissa eri palvelunkehityshankkeissa.

Tällä hetkellä Riina toimii lehtorina Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa, jossa opettaa elämystaloutta, asiakaskokemuksen johtamista ja palvelumuotoilua. Hän kuuluu myös Haaga-Helian ”LAB8 – Service Experience Laboratory” palvelukokemusten kehittämisen tiimiin, jonka tavoitteena on luoda elämyksellisiä ja toimivia palveluratkaisuja sekä toimii Visit Finland Akatemian valmentajana suomalaisille matkailuyrittäjille mm. luksusmatkailusta.

Luksusosaaminen on syntynyt väitöskirjatyöskentelyn kautta, sillä Riinan väitöskirja käsitteli luksuselämyksen tuottamista suomalaisessa matkailun kontekstissa.

TKH2022 esiintyjä Jaana Komi

Jaana Komi

Toimitusjohtaja

Visit Savonlinna

Otsikko: Matkailun tulevaisuus Etelä-Savossa

Esitys: pe 11.11. klo 9.15-10.15

 Jaana Komi ja Maisa Häkkinen tulevat keskustelemaan matkailun tulevaisuuden näkymistä Etelä-Savon alueella. Mukana keskustelussa myös  Vihreän kullan kulttuuritien kehittämishankkeen projektipäällikkö Jade Hirvonen.

TKH2022 esiintyjä Maisa Häkkinen

Maisa Häkkinen

Matkailujohtaja

MikseiMikkeli

TKH2022 esiintyjä Marita Mattila

Marita Mattila

Projektipäällikkö

Juvenia Nuorisoalan tutkimus- ja kehittämiskeskus

Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Xamk

Otsikko: Urheiluseurat ja työhyvinvointiohjelmat yhteisöllisyyden lisääjinä ja hyvinvoinnin edistäjinä

Esitys: pe 11.11. klo 10.30-11.30

Miksi tulla kuuntelemaan?

Millainen on nuorten näköinen yhteisöllinen urheiluseura tulevaisuudessa? Mikä on työhyvinvoinnin tulevaisuus?

Maritalla on vuosikymmenten mittainen kokemus urheiluseurapäättäjänä ja seuratoiminnan kehittäjänä. Kuulet mm. siitä, miten nuoret saadaan mukaan rakentamaan seurahenkeä ja innostusta. Lisäksi Liisa tulee kertomaan henkilöstöliikunnan ja työhyvinvoinnin edistämisestä Buusti365 – liikunta- ja hyvinvointiohjelman avulla.

Liisa Haikonen

Kunto- ja terveysliikuntavastaava

Liikkuva aikuinen -ohjelma

Etelä-Savon Liikunta

TKH2022 esiintyjä Anne Kalin

Anne Kalin

Palvelupäällikkö

Mikkelin kaupungin ruoka- ja puhtauspalvelut

Otsikko: Digitaalisen perehdyttämisen ja työnopastuksen mahdollisuudet

Esitys: pe 11.11. klo 12.30-13.30

Miksi tulla kuuntelemaan?

Millaisia mahdollisuuksia digitaalisuus antaa perehdyttämiselle ja työnopastukselle? Miten tuottaa laadukas perehdyttäminen? Anne Kalin kertoo Mikkelin Ruoka- ja puhtauspalveluiden perehdyttämisen tulevaisuudesta, sekä Virtuaalinen työnopastus ja perehdyttäminen palvelualalla -hankkeen TKI-asiantuntijat Katariina Kovanen ja Teemu Pulkkinen kertovat hankkeen aikana tehdyistä havainnoista.

Anne Kalin vastaa Mikkelin kaupungin ruoka- ja puhtauspalveluissa henkilöstöön liittyvistä asioista. Hän on koulutukseltaan siivousteknikko ja työskennellyt kunta-alalla 28 vuotta, joista 24 vuotta ruoka-puhtauden erilaisissa työtehtävissä.

Tulevaisuuden kestävä hyvinvointi esiintyjä Johannes Koponen

Johannes Koponen

Tietokirjailija

Tulevaisuuden tutkija

Otsikko: Tulevaisuuden digitaaliset hyvinvointipalvelut

Esitys: pe 11.11. klo 14.15-15.15

Miksi tulla kuuntelemaan?
Inspiroidu ajattelemaan hyvinvointipalveluiden muutosta – näe omat mahdollisuudet muutosten toteuttamiseksi käytännössä.

– Miten hyvinvointiin liittyviä tulevaisuusnäkemyksiä voi hyödyntää parempien päätösten tekemisessä ja mahdollisuuksien havaitsemisessa?
– Millaisia trendejä ja mahdollisuuksia hyvinvointipalveluiden osalta on aukeamassa?
– Kuinka näihin mahdollisuuksiin voi tarttua?

Johannes Koponen on alustataloudesta kirjoittanut fasilitaattori, tietokirjailija, tulevaisuudentutkija ja systeemiajattelija. Hän on pohtinut kymmenen vuotta sitä, kuinka alustojen avulla voi syntyä uudenlaisia julkisen osallistumisen ja tiedontuotannon tapoja.

Aiemmin ajatushautomo Demos Helsingin globaalien avauksien vetäjänä ja demokratia- ja kyvykkyydet -tiiminjohtajana hän on selvittänyt laajasti esimerkiksi arvonluonnin, työn, teknologian ja terveyden tulevaisuuksia.

Koponen on myös vastannut Demos Helsingin tulevaisuusajattelusta ja rahoituksesta. Lisäksi hän on perustanut kaksi palkittua startup-yritystä. Koponen toimii myös Julkisen sanan neuvoston yleisöedustajana.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Jaa tietoa kavereillekin #TKH2022

active-life-lab-rahoittaja-logot

Tapahtumaa järjestämässä:

Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu, Xamk

Xamk Vaikuttavat hyvinvointipalvelut ja Vastuulliset ruokapalvelut

ARVO – Vaikutukset kilpailueduksi hyvinvointipalvelujen digitaalisuutta kehittämällä -hanke, Xamk

Etänä ja livenä – Luovat menetelmät työhyvinvointia edistämässä -hanke, Xamk

Vihreän kullan kulttuuritien kehittämishanke, Xamk

Virtuaalinen työnopastus ja perehdyttäminen palvelualalla -hanke, Xamk