Tulevaisuuden kestävä hyvinvointi

to-pe 10.-11.11.2022

Active Life Lab, Tulevaisuuden kestävä hyvinvointi

Tapahtuman esiintyjät:

Ben Hughes

Ben Hughes

Tietokirjailija

Tuotantotalouden DI

Psykologian kandidaatti

Otsikko: Tulevaisuuden organisaatiot

Esitys: to 10.11. klo 10.30-11.30

Miksi tulla kuuntelemaan?
Hughes kertoo esityksessään suomenkielellä miksi ja miten vanhojen organisaatiomallien täytyy nyt muuttua, ja miten voidaan varmistaa, että ne sopeutuvat muutokseen kuin muutokseen jatkossakin.

Hughes rakensi viimeiset kymmenen vuotta yhtä Saksan menestyneintä startup-yritystä: Blinkistiä. Blinkististä kasvoi lähes 200 hengen suuruinen yritys ja maailmanlaajuisen brändi, joka on palkittu muun muassa Applen, Googlen, ja YK:n taholta. Hughes aloitti yrityksen ensimmäisenä työntekijänä ja lopulta johti yrityksen 20 hengen vahvuista sisältötiimiä, lähinnä etänä.

Viimeiset 10 vuotta, Hughes oli tiiminsä kanssa eturivissä kokeilemassa uusia, ihmiskeskeisiä ja itseohjautuvia organisaatiomuotoja. Osin näiden kokemusten innoittamana hän kirjoitti kirjan ”The Loop Approach – How to Transform Your Organization from the Inside Out.” Kirja antaa konkreettisia neuvoja itseohjautuvamman, humaanimman, ja sopeutuvamman organisaation luomiseksi.

Lehtori Riina Iloranta

Riina Iloranta

Lehtori

Kauppatieteiden tohtori

Haaga-Helia

Esitys: to 10.11. klo 13.45-14.45

Miksi tulla kuuntelemaan?
Riina Ilorannan (KTT) tausta on matkailualalla ja palveluliiketoiminnassa. Hän on työskennellyt projektitehtävissä useissa eri palvelunkehityshankkeissa.

Tällä hetkellä Riina toimii lehtorina Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa, jossa opettaa elämystaloutta, asiakaskokemuksen johtamista ja palvelumuotoilua. Hän kuuluu myös Haaga-Helian ”LAB8 – Service Experience Laboratory” palvelukokemusten kehittämisen tiimiin, jonka tavoitteena on luoda elämyksellisiä ja toimivia palveluratkaisuja sekä toimii Visit Finland Akatemian valmentajana suomalaisille matkailuyrittäjille mm. luksusmatkailusta.

Luksusosaaminen on syntynyt väitöskirjatyöskentelyn kautta, sillä Riinan väitöskirja käsitteli luksuselämyksen tuottamista suomalaisessa matkailun kontekstissa.

Tietokirjailija Johannes Koponen

Johannes Koponen

Tietokirjailija

Tulevaisuuden tutkija

Otsikko: Tulevaisuuden digitaaliset hyvinvointipalvelut

Esitys: pe 11.11. klo 13.45-14.45

Miksi tulla kuuntelemaan?
Inspiroidu ajattelemaan hyvinvointipalveluiden muutosta – näe omat mahdollisuudet muutosten toteuttamiseksi käytännössä.

– Miten hyvinvointiin liittyviä tulevaisuusnäkemyksiä voi hyödyntää parempien päätösten tekemisessä ja mahdollisuuksien havaitsemisessa?
– Millaisia trendejä ja mahdollisuuksia hyvinvointipalveluiden osalta on aukeamassa?
– Kuinka näihin mahdollisuuksiin voi tarttua?

Johannes Koponen on alustataloudesta kirjoittanut fasilitaattori, tietokirjailija, tulevaisuudentutkija ja systeemiajattelija. Hän on pohtinut kymmenen vuotta sitä, kuinka alustojen avulla voi syntyä uudenlaisia julkisen osallistumisen ja tiedontuotannon tapoja.

Aiemmin ajatushautomo Demos Helsingin globaalien avauksien vetäjänä ja demokratia- ja kyvykkyydet -tiiminjohtajana hän on selvittänyt laajasti esimerkiksi arvonluonnin, työn, teknologian ja terveyden tulevaisuuksia.

Koponen on myös vastannut Demos Helsingin tulevaisuusajattelusta ja rahoituksesta. Lisäksi hän on perustanut kaksi palkittua startup-yritystä. Koponen toimii myös Julkisen sanan neuvoston yleisöedustajana.

Soveltavan ja osallistavan taiteen asiantuntija Niina Oinas

Niina Oinas

Soveltavan ja osallistavan taiteen asiantuntija

Väitöskirjatutkija

Lapin yliopisto

Otsikko: Taide- ja kulttuurisuhde hyvinvoinnin perustana

Esitys: to 10.11. klo 9.15-10.15

Miksi tulla kuuntelemaan?
Tulevaisuuden työelämätaidoissa korostuvat luovuus, empatia ja tunnetaidot. Miten kehittää henkilöstön hyvinvointia taideperustaisella toiminnalla?

Taideperustainen toiminta työyhteisön vuorovaikutustaitojen ja hyvinvoinnin edistäjänä tapausesimerkkinä Työtaide: esiselvitys taideinterventioista työyhteisöihin

Luovuus vaihtoehtojen lisääjänä: miten kehittää organisaaton visiota ja resilienssiä epävarmassa ajassa.

Kulttuuri ja taide edistää (työ)hyvinvointia. Tule kuuntelemaan, miksi asiaan panostaminen kannattaa ja kuinka se käytännössä tapahtuu.

Maisa Häkkinen, MikseiMikkeli

Maisa Häkkinen

Matkailujohtaja

MikseiMikkeli

Otsikko: Matkailun tulevaisuus Etelä-Savossa

Esitys: pe 11.11. klo 9.15-8.15

Maisa Häkkinen ja Jaana Komi tulevat keskustelemaan matkailun tulevaisuuden näkymistä Etelä-Savon alueella. Mukana keskustelussa myös  Vihreän kullan kulttuuritien kehittämishankkeen projektipäällikkö Jade Hirvonen.

Jaana Komi, Visit Savonlinna

Jaana Komi

Toimitusjohtaja

Visit Savonlinna

Projektipäällikkö Marita Mattila

Marita Mattila

Projektipäällikkö

Juvenia Nuorisoalan tutkimus- ja kehittämiskeskus

Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Xamk

Otsikko: Urheiluseurat yhteisöllisyyden lisääjinä ja hyvinvoinnin edistäjinä

Esitys: pe 11.11. klo 10.30-11.30

Miksi tulla kuuntelemaan?
Maritalla on vuosikymmenten mittainen kokemus urheiluseurapäättäjänä ja seuratoiminnan kehittäjänä.
Nyt on jaossa Juvenian Erasmus+ Sport hankkeissa kertyneitä onnistuneita esimerkkejä yhteisön rakentamisesta urheiluseuroissa sekä Suomessa että Euroopassa.
Kuulet mm. siitä, miten nuoret saadaan mukaan rakentamaan seurahenkeä ja innostusta.

Anne Kalin

Anne Kalin

Palvelupäällikkö

Mikkelin kaupungin ruoka- ja puhtauspalvelut

Esitys: pe 11.11. klo 12.30-13.30

Miksi tulla kuuntelemaan?

Anne Kalin vastaa Mikkelin kaupungin ruoka- ja puhtauspalveluissa henkilöstöön liittyvistä asioista.

Hän on koulutukseltaan siivousteknikko ja työskennellyt kunta-alalla 28 vuotta, joista 24 vuotta ruoka-puhtauden erilaisissa työtehtävissä.

rahoittaja-logot