Osana Tulevaisuuden kestävä hyvinvointi -tapahtumaa Xamkin Active Life Lab, LähiTapiola ja Työeläkeyhtiö Elo etsivät ja palkitsevat tämän vuoden uusia, kestäviä, työ-, opiskelu- ja seurayhteisöjen hyvinvointia edistäviä ideoita ja innovaatioita.
Vuoden hyvinvointiteko 2023 -kilpailu on avoinna 15.9. – 13.10.2023, ja siihen osallistumalla sinulla tai ryhmälläsi on mahdollisuus esitellä hyvä toimintapa, teknologia, sovellus tai jokin muu idea/innovaatio, joka on otettu käyttöön yhteisössänne jo vuoden 2023 aikana tai joka on hyödynnettävissä tulevaisuudessa. Kilpailuun osallistuvassa ideassa/innovaatiossa tulee huomioida sen vastuullisuus ja toteuttamiskelpoisuus.
Kilpailussa on kaksi kategoriaa, jotka ovat avoinna yksittäisille osallistujille ja osallistujaryhmille seuraavasti:
Kilpailuun osallistutaan toimittamalla idean/innovaation esittely arviointiraadille: täyttämällä alla oleva ilmoittautumislomake ja lataamalla esittelytiedosto latauspainikkeen kautta kilpailuajan puitteissa ma 11.9. – pe 13.10.2023. Idean voi esitellä pitchaus-videona (kesto enintään 5 min) tai pdf-muotoon käännettynä Power Point -esityksenä (enintään 10 kalvoa).
Kilpailutyön esittelyssä tulee vastata erityisesti seuraaviin kysymyksiin:
Pareittain tai ryhmässä osallistuvien tulee valita, kuka ilmoittaa työn kilpailuun ja toimii kilpailussa yhteyshenkilönä. Ilmoittautumislomakkeeseen tulee merkitä osallistuvan ryhmän/seuran/yrityksen nimi, osallistujien nimet ja yhteyshenkilön nimi, katuosoite, sähköpostiosoite ja puhelinnumero.
Kilpailun järjestäjä ei vastaa tietoteknisistä syistä johtuvista esteistä tai seuraamuksista, jotka voivat vaikuttaa kilpailuesityksen toimittamiseen. Mikäli ilmoittautumisen yhteydessä ilmenee ongelmia, osallistujat voivat olla yhteydessä kilpailun järjestäjään (yhteyshenkilö: suvi.lamberg@xamk.fi).
Ensimmäisessä vaiheessa kilpailuesitykset arvio kilpailujärjestäjän koolle kutsuma raati, johon kuuluvat toimitusjohtaja Viljo Kuuluvainen (Saimaa Stadiumi Oy), väitöskirjatutkija Suvi Lamberg (Xamk/Active Life Lab) ja liiketoimintajohtaja Tuomas Sinkko (LähiTapiola). Raati arvioi kaikki kilpailuun toimitetut kilpailutyöt asetettujen kriteereiden mukaisesti ja valitsee molemmista kategorioista finaaliin kolme eniten yhteispisteitä kerännyttä ideaa/innovaatiota.
Arvioinnissa raadin jäsenet antavat kilpailutyölle jokaisesta osa-alueesta maksimissaan 5 pistettä, ja nämä annetut osa-alueiden pisteet lasketaan yhteen. Molempien kategorioiden kolme eniten yhteispisteitä saanutta ideaa/innovaatiota jatkaa finaaliin.
Toisessa vaiheessa jatkoon päässeet kilpailijat julkaistaan pe 27.10.2023 Active Life Labin verkkosivuilla, ja heille ilmoitetaan valinnasta myös sähköpostitse. Finalisteja pyydetään esittelemään ideansa/innovaationsa Tulevaisuuden kestävä hyinvointi -tapahtumassa pe 10.11.2023, jossa yleisö äänestää kilpailun voittajan molemmissa kategorioissa.
Kilpailun voittaja ja sijoittuneet palkitaan Tulevaisuuden kestävä hyvinvointi -tapahtumassa ja julkaistaan Active Life Labin ja Xamkin sivuilla ja sosiaalisen median kanavissa.
Kilpailun voittajat ja sijoittuneet palkitaan molemmissa kategorioissa seuraavasti:
1. sija: rahapalkinto 350 euroa
2. sija: rahapalkinto 150 euroa
3. sija: Xamkin tuotepalkinnot
Kilpailuun hyväksytään ainoastaan Active Life Labin verkkosivujen ilmoittautumislomakkeen kautta kilpailuaikana jätetyt esitykset.
Kumospace on erikokoisten yhteisöjen käyttöön tarkoitettu virtuaalitila, joka mahdollistaa niin tapahtumien kuin hybriditiimien kokoontumisen. Tuhannet tiimit, kuten Harvard, Google sekä Spotify käyttävät toiminnassaan Kumospacen tilaratkaisuja sekä sisäänrakennettuja innovatiivisia harjoituksia. Tule kokemaan tulevaisuuden kokoontumismahdollisuudet!
Tulevaisuuden kestävä hyvinvointi -tapahtuman esiintyjät ovat tavattavissa Kumospace-tilassa esitystensä jälkeen, jonka lisäksi tätä alustaa voi hyödyntää yleiseen verkostoitumiseen tapahtuman teemoissa. Tapahtumaan ilmoittautuneille toimitetaan liittymislinkki tähän tilaan.
Active Life Lab on vuonna 2018 perustettu Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun tutkimuslaboratorio.
Active Life Lab perustettiin, koska väestön ikääntyminen ja sairauksien ennaltaehkäisy edellyttää yhä parempia ja vaikuttavampia hyvinvointipalveluita. Olemme kasvaneet kolmen henkilön tiimistä lähes 20 henkilön kansainvälisesti tunnistetuksi tutkimusyksiköksi.
Active Life Lab sijaitsee Mikkelissä Saimaa Stadiumilla osoitteessa Raviradantie 22 B.