Active Life Lab sijaitsee Saimaa Stadiumilla

Tulevaisuuden kestävä hyvinvointi -tapahtuma kokosi yhteen hyvinvointi-, matkailu- ja ruokapalvelualan ihmiset

10.-11.11.2022 Saimaa Stadiumilla ja Active Life Labilla järjestettiin monialainen tapahtuma Tulevaisuuden kestävä hyvinvointi (TKH). Tapahtumaan osallistui yli 100 henkilöä ympäri Suomen, kun mielenkiintoisiin sisältöihin pääsi osallistumaan niin etänä kuin paikan päälläkin.

Inspiroivaa sisältöä live-esityksissä ja sivuohjelmissa

TKH-tapahtumaan ilmoittautuneet pääsivät näkemään kiinnostavia puheenvuoroja. Torstaina esimerkiksi tietokirjailija Ben Hughes, väitöskirjatutkija Niina Oinas ja Demolan varatoimitusjohtaja Janne Eskola kertoivat tulevaisuuden organisaatioista ja työelämätaidoista. Perjantain esityksissä esimerkiksi Visit Savonlinnan toimitusjohtaja Jaana Komi ja MikseiMikkelin matkailujohtaja Maisa Häkkinen olivat keskustelemassa matkailun tulevaisuudesta Etelä-Savossa. Tapahtuman päätti tietokirjailija ja futuristi Johannes Koponen, jonka puheenvuorossa visioitiin tulevaisuuden näkymiä digitaalisissa hyvinvointipalveluissa.

Esitysten ohella oli mahdollisuus osallistua erilaisiin teknologiademoihin Active Life Labin tiloissa. Älysalilla oli kokeiltavissa EMG-shortseja ja MUSE-aivoaaltopantoja, sekä erilaisia hydraulisia HUR-kuntosalilaitteita, joita on käytetty myös datan keräämiseen kognitiopeleissä. Lisäksi OiOi-älyseinä sekä VR- ja AR-laitteet mahdollistivat realistisia luonto- ja ympäristökokemuksia sisätiloissa.

Tapahtumaan pystyi osallistumaan myös virtuaalisesti

TKH-tapahtuman esityksiä pystyi katsomaan myös etänä streamattuna. Tämän lisäksi tapahtumassa mahdollistettiin verkostoituminen ja esiintyjien tapaaminen Kumospace-virtuaalitilassa.

Kumospace on erikokoisten yhteisöjen käyttöön tarkoitettu virtuaaliympäristö, joka mahdollistaa niin tapahtumien kuin hybriditiimien kokoontumisen. Maailmalla tuhannet tiimit esimerkiksi Harvardissa, Googlella ja Spotifyllä käyttävät toiminnassaan Kumospacen tilaratkaisuja sekä sen sisäänrakennettuja innovatiivisia toimintoja.

Active Life Labin tapahtumat

Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Xamkin Kestävän hyvinvoinnin vahvuusala ja Active Life Lab ovat järjestäneet Hyvinvointifoorumeita erilaisilla teemoilla vuodesta 2019 alkaen. Näet kaikki tulevat tapahtumamme Tapahtumat-sivultamme.

Seuraava Tulevaisuuden kestävä hyvinvointi -tapahtuma järjestetään to-pe 9.-10.11.2023.

Picture of Marko Tanskanen

Marko Tanskanen

TKI-asiantuntija